המקרר שלכם מכיל יותר חיידקים מאשר ברוב המקומות במשרד שלכם,מהם הסיכונים שאתם נחשפים אליהם? ואיך דואגים לשמור על המקרר נקי? חידקים נוצרים במקרר שלכם,בין אם תרצו ובין אם לא.חלקם יכולים לסכן במיוחד את הבריאות שלכם ולכן חשוב שתהיו בפיקוח על ניקיון המקרר.
טיפ 1הקפידו לשמור על טמפרטורה נמוכה מ-4 מעלות,שכן חידקים לא מתרבים בטמפרטורה זו.אם אתם לא בטוחים איך מכוונים את וסת הטמפרטורה שלכם,תמיד ניתן למצוא חוברת שימוש אונליין לפי דגם היצרן שלכם (ניתן למצוא מודבק לגב המקרר). שימו לב-ירקות טריים יכולים להכיל לא מעט חידקים מסוג קוליפורמים-לכן חשוב מאוד לשטוף את היקרות שלכם באמצעות מים פושרים וסבון! כמובן שיש עוד חידקים שיכולים להווצר במקרר שלכם כגון:סלמונלה מקליפות ביצים.הסלמונלה גורמת לתחלואת מעיים,לשלשולים והקאות ומסוכן מאוד לנשים בהריון.
טיפ 2 שימו לב אם אתם מחזיקים ביצים טריות במקרר שלכם,עדיף לבדוק את התאריך שלהם מדי שבוע וכמובן לשטוף אותם בצורה יסודית לפני השימוש במים ובסבון.
איך מנקים את המקרר בצורה נכונה בלי לפגוע בו ? ישנם מספר איזורים עדינים ורגישים במקרר שלכם 1.גומיות המקרר-שבדר"כ תופסות עובש וצוברות לכלוך רב-אם תחליטו לנקות אותם השתמשו במטלית לחה עם מים וסבון ומעט אנטיקל ולא במוצרים המכילים מיצוי רב של חומציות כגון חומצות מלח/אקונומיקה מכיוון שזה יגרום לבלייה של הגומיות.אם תפגעו בגומיות קור יוכל לברוח מהמקרר ולגרום לו להתקלקל. 2נקודה נוספת הינה הדלת של המקרר בה מצטברים שאריות מזון ואבק-שימו לב לנקות אותה באותה השיטה ללא חומרים ותוספים מיותרים. 3.מגירות ומדפים-חשוב מאוד לנקות את המגירות והמדפים מעת לעת ולא לנקות באופן שטחי רק מקומות שאפשר להגיע אליהם.
טיפ 3תוכלו לנקות את המקרר בשימוש בסודה לשתייה מהולה במעט מים ובאמצעות סקוצ' או מברשת שיניים ישנה להגיע בקלות לכל האיזורים הבעיתיים. אחסון נכון במקרר
אחסון במקרר הוא דבר חשוב-המקרר במשרד שלכם נפתח בממוצע כ30 פעמים ביוםמה שגורם לקור לברוח וחום להכנס פנימה.נסו לא להעמיס על המקרר באחסון מוצרים/קופסאות ומוצרים.קופסאות עם אוכל שהבאתם מהבית נסו לאחסן במקום הכי קר במקרר-קרוב יותר לגב המקרר.אחסון של ירקות לא מומלץ לעשות בתוך שקית מכיוון שהשקית יוצרת לחות והיקרות עלולים להרקב.אם תרצו לאחסן ירקות במקרר עדיף לעשות זאת על נייר סופר או משטח מחורר.